Вінницьке регіональне управління Держмолодьжитла розпочало співпрацю з Офісом Ради Європи в Україні

Сьогодні, 21 червня 2018 року у м. Вінниці відбулась перша робоча зустріч Вінницького регіонального управління Держмолодьжитла з представниками Офісу Ради Європи в Україні. Ініціаторами та учасниками робочої зустрічі стали Керівник проекту «Внутрішнє переміщення в Україні: розробка рішень відповідно до стандартів Ради Європи» Ганна Христова та Регіональний координатор цього проекту Олексій Мурашкевич, а з боку Вінницького регіонального управління Держмолодьжитла в роботі прийняли участь директор регіонального управління Руслан Мельник та начальник кредитного відділу Олександр Янчук.

 

viber image1 viber image2
   

З метою налагодження дієвої співпраці і конструктивного діалогу в рамках реалізації вищевказаного проекту робоча зустріч відбулась за підтримки ГО «Об’єднання переселенців «Спільна Справа», на базі офісу цієї громадської організації.

viber image

Від ГО «Об’єднання переселенців «Спільна Справа» в робочій зустрічі прийняла участь її представник Венера Михайська, яка підтвердила актуальність житлової проблеми ВПО та розповіла про заходи , які здійснюються громадською організацією для їх вирішення.

viber image3

В ході робочої зустрічі сторони обговорили конкретні питання щодо подальшої реалізації проекту на території області, можливі шляхи співпраці та допомоги з боку Офісу Ради Європи в Україні по впровадженню нових місцевих житлових програм для ВПО та підтримці належного фінансування діючої державної програми доступного житла за якою громадяни – внутрішньо переміщені особи мають право на отримання безповоротної фінансової допомоги з боку Держави у розмірі 50 % вартості житла. Про наявний стан реалізації цієї програми розповів директор Вінницького регіонального управління Держмолодьжитла Руслан Мельник.

 

За результатами зустрічі представники Офісу Ради Європи в Україні підтвердили свою зацікавленість в подальшій співпраці з Держмолодьжитлом та підтримці, в межах компетенції, програм та проектів направлених на захист прав внутрішньо переміщених осіб.