Вінницьке регіональне управління Держмолодьжитла прийняло участь в розширеній робочій нараді у форматі "Круглого столу" в смт. Теплик, Вінницької обл.

Сьогодні, 03 листопада 2017 року в Теплицькому районі відбулась розширена робоча нарада у форматі «Круглого столу» на тему: «Реалізація в Теплицькому районі державних та місцевих житлових програм забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов в т.ч. учасників АТО».

20171103 115039

В проведенні «Круглого столу» прийняли участь: заступник голови Вінницької ОДА Крученюк О.В., голова Теплицької районної державної адміністрації Марцин Л.І., голова Теплицької районної ради Сокотнюк Т.С., голова Теплицької селищної ради Трамбовецький Р.І., директор Вінницького регіонального управління Держмолодьжитла Мельник Р.М., голови ГО учасників АТО, представники державних установ та організацій селища та району.

20171103 115002

В ході робочої зустрічі здійснено презентацію діяльності Вінницького регіонального управління Держмолодьжитла, доведено про напрацьовані в поточному році державні та місцеві програми забезпечення житлом учасників АТО у т.ч. щодо збільшеного до 50 % розміру державної підтримки на будівництво (придбання) доступного житла в рамках реалізації Постанови КМУ № 140 від 11.02.2009 року (зі змінами), а також про умови надання пільгових довгострокових кредитів на будівництво (реконструкцію) і придбання житла для вищевказаних категорій в рамках Комплексної регіональної програми пільгового довготермінового кредитування громадян, які потребують поліпшення житлових умов у Вінницькій області на 2018 – 2022 роки  (далі – Комплексна програма) прийнятої 28.09.2017 року на 24 черговій сесії Вінницької обласної Ради 7 скликання.

20171103 120052

 

За результатами проведення даного заходу та в ході обговорення учасники виявили зацікавленість щодо участі в державних та місцевих житлових програмах, а також участі в заходах щодо їх впровадження на місцях з напрацюванням відповідних протокольних рішень. Основним результатом цього дня стало запропоноване для подальшого розгляду селищним головою смт. Теплик питання щодо залучення до участі в місцевих житлових програмах об’єкту по вул. Українській, 2 (реконструкція нежитлових будівель) з метою подальшого забезпечення власним житлом молоді, працівників бюджетних установ, педагогічних працівників, а також учасників АТО, які за умовами Комплексної програми мають першочергове право на отримання пільгових довготермінових кредитів.