НОВИНИ РЕГІОНІВ

Харків: у регіонального управління – ювілей, у людей – радість

hark 12 08 2У Харківському РУ відбулося чергове «виробниче свято». Ірина Цяцька стала учасницею Харківської міської програми будівництва доступного житла. А договір, укладений з Іриною, став сотим договором цього регіонального управління 2019 року. Менш двох місяців пройшло від п’ятдесятого договору.

Ірина разом з матусею-пенсіонеркою перебувають на квартирному обліку понад 33 роки. Минулого року родина тимчасово відмовилася від участі у житловій програмі через брак коштів на внесення своєї частини вартості квартири. За рік заощадили необхідне і скористалися допомогою з бюджету   міста Харкова. Відтак багаторічна мрія стала реальністю. Будівництво буде завершено до кінця поточного року.

Підписано меморандум про співпрацю з найбільшою громадою України

hark 12 08 1У Лозівській міський раді Харківське регіональне відділення Асоціації міст України (АМУ) провело практикум із застосування законодавства «Економічний розвиток, як базова складова розвитку громад». Учасниками стали голови об‘єднаних територіальних громад (ОТГ), фахівці профільних департаментів органів місцевого самоврядування Харківського відділення АМУ.

Лозівська ОТГ є найбільшою в Україні. Громаду створено 2018 р. з центром у місті обласного значення Лозова, до якого приєдналися 17 сільських і 1 селищна рада. Населення громади складає 3% населення Харківської області і (на 01.01.2019р.) налічує 80 106 осіб, у тому числі 62 999 – міське населення.

Директор Харківського регіонального управління Держмолодьжитла Олександр Вензель представив досвід і можливості Фонду, розповів про діючі фінансові механізми надання бюджетної допомоги населенню у вирішенні житлової проблеми або реалізації пільгового кредитування ОСББ. Не залишилось поза увагою значення будівництва, зокрема житлового будівництва у економічному розвитку громад. На прикладах досвіду Харківського та інших регіональних управлінь Держмолодьжитла були презентовані можливості співпраці для вирішення конкретних питань об‘єднаних територіальних громад.

По завершенню практикуму Олександр Вензель і Віктор Мирошник, виконавчий директор Харківськогорегіонального відділення Асоціації міст України, підписали Меморандум про співпрацю з розвитку житлових програм на Харківщині.

 

zhutom 12 08Житомир: квартира для молодої родини

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин вручив молодій родині договір на пільговий молодіжний кредит на 1-кімнатну квартиру в одній з новобудов міста. Кредит надано за рахунок коштів міського бюджету відповідно до Міської програми забезпечення молодих сімей та одиноких молодих громадян у м. Житомирі на 2018-2022 рр.

Власниками житла стала молода сім’я у складі 2-х осіб – молода мати Юлія Франівська та її 4-річний син Владислав. Мама перебуває на квартирному обліку у міськвиконкомі з 2011 року у списку на позачергове одержання житла і  отримала  пільговий довготерміновий кредит згідно з чергою (рейтингом кандидатів) у Житомирському регіональному управлінні Держмолодьжитла.

chernig 12 08 1Чернігів: тема дня – житлові програми

У програмі «Тема дня» на телеканалі UAЧернігів відбулася розмова з Анатолієм Ярошевським, директором Чернігівського регіонального управління Держмолодьжитла.

Керівник управління нагадав, що у Чернігівській області регіональне управління Фонду працює вже 21 рік, і надав інформацію про те, які можливості має молода родина для того, щоб придбати власне житло за підтримки влади.

Відео програми на YouTube– за посиланням:https://www.youtube.com/watch?v=lYinLHtG-9I

***

chernig 12 08У Чернігові відбувся «круглий стіл» на тему: «Реалізація та перспективи розвитку програми молодіжного житлового кредитування у м. Чернігів на 2018-2022 роки».

Участь у розмові взяли секретар Чернігівської міської ради Максим Черненок, директор регіонального управління Держмолодьжитла Анатолій Ярошевський, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міськради Андрій Дериземля, виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України Михайло Литвин, представники міської влади, громадськості, ЗМІ.

Анатолій Ярошевський поінформував про результати виконання державних житлових програм на Чернігівщині і наголосив на соціальній важливості цих програм для населення. Максим Черненок, у свою чергу, запевнив у подальшій підтримці міської житлової програми з боку міськради. Михайло Литвин висловив сподівання що «круглий стіл» допоможе перейти до практичного вирішення житлової проблеми молоді Чернігівщини.

Учасники засідання одностайно висловилися за необхідність відновлення фінансування програм житлового кредитування молоді з державного бюджету. За результатами «круглого столу» підписано меморандуми про співпрацю між Чернігівським РУ Держмолодьжитла і Чернігівською міською молодіжною радою, а також Чернігівським регіональним відділенням Асоціації міст України.

 

zakarp 12 08Ужгород: співпраця з Асоціацією міст України і регіональною владою

З метою налагодження співпраці та поширення досвіду реалізації житлових програм директор Закарпатського регіонального управління Держмолодьжитла Галина Дудчук провела зустріч із керівництвом Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України.

За підсумками зустрічі досягнута домовленість щодо укладення меморандуму про співпрацю і узгоджена попередня дата його підписання за участю голів міст і селищ області.

***

Керівник Закарпатського регіонального управління Держмолодьжитла взяла участь у засіданні робочої групи з розробки проекту Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на 2021-2027 роки та плану заходів з її реалізації.

 

lviv 12 08Львів: підписано меморандум з відділенням Асоціації міст

Відбулася зустріч директора Львівського регіонального управління Держмолодьжитла Світлани Наумової з виконавчим директором Львівського регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації органів місцевого самоврядування "Асоціація міст України" Василем Абаімовим.

Підписано меморандум про співпрацю з метою консолідації зусиль сторін, спрямованих на реалізацію житлової політики держави, захист житлових прав громадян України, запровадження інноваційних механізмів, спрямованих на вирішення житлових проблем.

 

 

tern 12 08Тернопіль: налагоджено роботу з місцевим відділенням Асоціації міст

Для встановлення партнерських відносин, координації та об’єднання зусиль із комплексного запровадження дієвих заходів щодо забезпечення населення доступним житлом між Тернопільським регіональним відділенням Асоціації міст України і регіональним управлінням Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» підписано меморандум про співпрацю.

Підпис під документом від Тернопільського РУ Держмолодьжитла поставив його директор Андрій Козак.

Спільна діяльність сторін буде спрямована на реалізацію житлової політики держави, захист житлових прав громадян України, запровадження інноваційних механізмів, спрямованих на вирішення житлових проблем населення України, розвиток місцевого самоврядування, будівельної галузі та пов’язаних галузей економіки, реалізацію суспільно важливих проектів.

 

cher 12 08 01Черкаси: співпраця з Асоціацією міст – на користь громаді

Між Черкаським регіональним управлінням Держмолодьжитла і місцевим відділенням Асоціації міст України підписаний меморандум про співпрацю. Сторони планують активізувати зусилля щодо реалізації житлової політики, захист житлових прав мешканців Черкаської області, запровадження інноваційних механізмів вирішення житлових проблем, подальший розвиток місцевого самоврядування, будівельної галузі.