НА ВІННИЧЧИНІ ЩЕ 5 ЩАСЛИВИХ РОДИН НОВОСЕЛІВ

30 березня у м. Вінниці введено в експлуатацію І чергу об’єкту житлового будівництва за адресою: вул. І. Богуна, 27а, забудовником якого є ТОВ «Родинний Маєток». У Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва на підставі акту готовності об’єкта до експлуатації від 09 лютого 2021 року Державною архітектурно-будівельною інспекцією України видано Сертифікат, що засвідчує відповідність закінченого будівництвом об’єкта проектній документації та підтверджує його готовність до експлуатації.

84-квартирний будинок зведено із залученням коштів за державною програмою будівництва (придбання) доступного житла, яка реалізовується Держмолодьжитлом, зокрема, його Вінницьким регіональним управлінням.

У будівництво об’єкта спрямовано кошти 5 державних підтримок на загальну суму 2,4 млн грн, отриманих громадянами – учасниками програми в рамках реалізації Порядку надання державної підтримки та забезпечення громадян доступним житлом та Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла, затверджених Постановою КМУ від 10 жовтня 2018 р. № 819.

Середній розмір наданої безповоротної фінансової допомоги з боку держави склав 46,5% від загальної вартості житла (відповідно до умов цієї програми, державна підтримка на загальних підставах надається у розмірі 30% вартості будівництва (придбання) доступного житла та 50% для учасників АТО/ООС і ВПО).

Для громадян – учасників цієї програми, які отримали державну підтримку у грудні 2019 року на стадії 5-відсоткової готовності будинку, збудовано 286,63 кв. м житла, а загальна сума спрямованих громадянами інвестицій у будівництво зазначеного житлового об’єкту склала 5,159 млн грн.

Сподіваємося, 2021 року ситуація з фінансуванням цієї вкрай важливої для людей програми зміниться на краще, і в державному бюджеті України будуть передбачені кошти для її подальшої реалізації. Це дасть змогу громадянам, які перебувають на черзі в рамках програми «Доступне житло», отримати таку потрібну їм державну підтримку для придбання власного омріяного житла.

Довідково: у відкритому електронному реєстрі кандидатів на отримання державної підтримки за програмою «Доступне житло» на сайті Вінницького регіонального управління Держмолодьжитла сьогодні перебуває ще 597 сімей, з яких 206 родин учасників АТО і 233 сім’ї ВПО.