КРЕДИТИ ДЛЯ МОЛОДІ НА ЖИТЛО З ФІКСОВАНОЮ ВІДСОТКОВОЮ СТАВКОЮ ЗА РАХУНОК КОШТІВ СТАТУТНОГО КАПІТАЛУ ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛА

 В часи, коли банківські установи або повністю припинили іпотечне кредитування, або пропонують дуже жорсткі умови, Державна спеціалізована фінансова установа «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» надає довгострокові кредити на будівництво житла. Молодь має можливість отримати кредити з фіксованою відсотковою ставкою за рахунок коштів статутного капіталу Держмолодьжитла.

 Кредити надаються молодим сім`ям та одиноким молодим громадянам, які потребують поліпшення житлових умов, на будівництво (реконструкцію) житла терміном до 30 років, але не більше, ніж до досягнення позичальником пенсійного віку. Відсоткова ставка за кредитом складає у 2018 році 14,1% річних.

  На даний момент за такою відсотковою ставкою кредит на житло в Україні не може запропонувати жоден банк. Для молодих сімей саме цей механізм кредитування може стати фактором, що вирішить їх житлові проблеми.

  Погашення кредиту та відсотків за користування ним здійснюються позичальником починаючи з дати зарахування коштів кредиту на рахунок позичальника.

 Платежі з погашення кредиту та відсотків за користування кредитом вносяться не рідше, ніж один раз на місяць. Кредит може бути погашено достроково.

  Розмір кредиту розраховується, виходячи з норми 21 кв. м. загальної площі житла на одного члена сім’ї та додатково 10,5 кв. метрів на сім’ю. У разі перевищення нормативної площі позичальник сплачує вартість понаднормативної площі житла за рахунок власних коштів.